Uanset om turen går til Tyrol eller Tibet, er det en rigtig god at sætte sig ind i rejseforsikrings-junglen i god tid. Hvor meget du aktivt skal gøre afhænger meget af destinationen og turens længde, men uanset hvad er det en god ide at have en rigtig god rejseforsikring. I denne artikel kan du blive klogere på de forskellige typer rejseforsikringer, hvad de dækker og hvor de er gyldige på kloden. Til slut får du også et par gode råd til at finde den helt rette rejseforsikring.

EU eller EØS – Sådan skal du forholde dig til en rejse i Europa

Hvis din rejse går til et EU-land eller Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, er det som regel nok at anskaffe sig det blå sygesikringskort, som i stringent tale kaldes for det europæiske sygesikringskort. Med det er du nemlig dækket af den offentlige rejsesygesikring, der som udgangspunkt sikrer dig gratis behandling og hjemtransport ved akutte ulykker og lignende hændelser. Det betyder naturligvis ikke at du har ret til længerevarende behandling i udlandet, blot at du altid kan få akut hjælp hos læger, på skadestuer og lignende. Det betyder at er du på en storbyferie til Paris, vil du uden problemer kunne modtage behandling, det samme gør sig gældende for byer som Barcelona.

Ferie og rejser uden for Europa – Tegn en rejseforsikring i god tid!

Så snart du kommer uden for EU, EØS og Europa, bliver det pludselig langt mere vigtigt at have en gyldig og god rejseforsikring. Selvsagt afhængig af hvor du drager hen, kan det nemlig blive frygtelig dyrt at blive behandlet for selv trivielle sygdomme og skader. Derfor anbefaler vi dig at tegne en individuel rejseforsikring eller en fælles familierejseforsikring hos et dansk forsikringsselskab, hvis ferien eller rejsen går til et land uden for Europa. Som tommelfingerregel stiger prisen, jo længere væk fra ’civilisationen’ du kommer. Her er forsikringsselskabets omkostninger til research, transport etc. Nemlig højere end i lande som eksempelvis USA og Canada.

Rejseforsikring til ferien eller hele året?

Afhængig af hvor meget du rejser, kan du enten vælge at forsikre dig for en bestemt rejse/ferie eller for hele året. Prisen er ikke så forskellig som man skulle tro, men hvis du allerede den første januar ved at du kun skal uden for Danmark en gang, giver det økonomisk mening at overveje en enkeltstående rejseforsikring.

Afbestillingsforsikring koster lidt og kan redde meget

En afbestillingsforsikring fungerer ganske enkelt ved at du betaler et beløb for, i tilfælde af lægeerklæret sygdom eller force majeure, at kunne afbestille din rejse eller ferie uden at skulle afholde udgifterne hertil personligt. Det giver rigtig god mening hvis familieturen til USA pludselig må afbestilles på grund af dødsfald eller akut sygdom – Og så koster det ikke alverden,