Mens de fleste nye og dyrere biler er forsikret med en kombineret kasko- og ansvarsforsikring, vælger mange ejere af ældre biler at nøjes med en ansvarsforsikring. De to begreber kaskoforsikring og ansvarsforsikring er fundamentet i paraplybegrebet bilforsikring, som vi i denne artikel vil gøre dig klogere på. Hvilken bilforsikring der er den rette for dig og din bil, afhænger nemlig meget af hvor dyr og ny den er. Bliv klogere på det og meget mere i denne artikel om bilforsikring.

Dækker kun køretøjet

Mange tror fejlagtigt at en udvidet kaskoforsikring med inkluderet ansvarsforsikring er alt rigeligt til at kunne færdes trygt på de danske veje, men faktisk dækker bilforsikringen – uanset dens pris og gyldighed – udelukkende de indbefattede køretøjer. Eventuel legemesskade på din person dækkes derimod af din ulykkesforsikring som de fleste dog alligevel har i forvejen. Indenfor bilforsikring skildrer man mellem de to forskellige forsikringstyper ansvarsforsikring og kaskoforsikring, og dem har vi forklaret lidt nærmere herunder:

  • Ansvarsforsikring – Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker alle skader på andre trafikanter og deres køretøjer i trafikken. Den dækker altså ikke skaderne på din egen bil, hvorfor mange især med dyrere biler vælger at supplere den med en kaskoforsikring. Mange ejere af ældre biler vælger derimod at nøjes med en ansvarsforsikring, da den ekstra omkostning til kasko ikke er rentabel i forhold til bilens brugtværdi.
  • Kaskoforsikring – Er en form for udvidet bilforsikring, der dækker skader på din egen bil i forbindelse med uheld og i det daglige. Den dækker alt fra ’bilkabuler’ til hærværk og trafikuheld, og anbefales derfor alle bilejere. Da kaskoforsikringen normalt koster en hel del ekstra end den lovpligtige ansvarsforsikring, vælger mange ejere af gamle og billigere biler at nøjes med ansvarsforsikringen.

Hvordan dækker forsikringen i udlandet?

På ferier og kortere udlandsophold dækker både ansvarsforsikringen og kaskoforsikringen fuldstændig som i Danmark. Dette omfatter også den inkluderede redningsforsikring som dækker omkostninger til transport af bilen til værksted og i nogle tilfælde også omkostninger til kost og logi i forbindelse med dette. Dine rettigheder i udlandet afhænger meget af dit forsikringsselskab og den indgående forsikringsaftale, og det kan derfor være en god ide at tjekke det røde servicekort, som indeholder de mest væsentlige oplysninger om din bilforsikring. Vil du vide mere om bilforsikringer, kan du læse mere om dette hos B-biler bilforsikring eller hos Next der også tilbyder favorable priser på bilforsikring.

Tilvalg til kaskoforsikringen

Det er muligt at vælge forskellige tillægsydelser til den almindelige kaskoforsikring. Disse omfatter blandt andet friskadedækning, bilsavnsforsikring og værdiforringelse.